Menü

Hızlı Menü

Bize Ulaşın

Ofisimiz

Cumhuriyet Mah. Adnan Kahveci Cad Botanik Sok No : 6 Şekerpınar / KOCAELİ

Müşteri Hizmetleri

0 (262) 658 15 15 (pbx)

e-Posta

satis@mertmetal.com

e-Katalog

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 Kişisel Veri İşleme Politikası

Sayın Müşterilerimiz, Tedarikçilerimiz, Çalışanlarımız, Çalışan Adaylarımız, İş Ortaklarımız, Potansiyel Müşterilerimiz, Ziyaretçilerimiz MERT METAL DEMİR SAC BORU PROFİL TAAHHÜT TİC. LTD. ŞTİ. (“MERT METAL” veya “Şirket”) olarak kişisel verilerinizin korunmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla kişisel verileriniz ve işleme süreçleri hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.

 

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ NELERDİR

Müşterilerimiz ve Potansiyel Müşterilerimiz

Kimlik bilgileriniz (Ad,soyad)

İletişim bilgileriniz (telefon numarası, e-posta adresi)

Ürün Satış Bilgileri (Satış bilgileri, Satış Tarihi, Zamanı, Ödeme Şekli)

Faturada bulunmasını istemeniz haline (TC kimlik numarası, vergi numarası, şahıs şirketi bilgileri)

İmza Sirkülerinde yer alan bilgiler

Müşteri temsilcilerinin çalıştığı şirket bilgisi

Müşteri yetkililerinin hesap bilgileri

Tedarikçi, İş Ortakları Çalışanları ve Yetkilileri

Kimlik bilgileriniz (ad soyad,)

İletişim bilgileriniz (telefon numarası, e-posta adresi)

Ürün veya Hizmet Satış Bilgileri (Satış bilgileri, Satış Tarihi, Zamanı, Ödeme Şekli Faturada bulunmasını istemeniz haline (TC kimlik numarası, vergi numarası, şahıs şirketi bilgileri)

İmza Sirkülerinde yer alan bilgiler

Tedarikçi veya İş Ortakları Çalışanları ve Yetkililerinin Mesleki verileri, ziyaretleri sırasında alınan görsel verileri

Çalışan Adaylarımız

Kimlik bilgileriniz (ad soyad, doğum tarihi, TCKN, Doğum Yeri, Tarihi)

İletişim bilgileriniz (adres, e-posta adresi, telefon numarası)

Cinsiyet bilginiz

Eğitim ve Mesleki Bilgileriniz

Referanslara İlişkin Bilgileriniz

Sağlık durumunuza ilişkin Genel Bilgiler

Başvuruda bizim sunmuş olduğunuz Genel Özgeçmişinize Dair Bilgiler

Ehliyet Durumunuz

Çalışanların fotoğrafları veya görüşme sırasında alınan kamera kayıtları

Çalışanların adli sicil kaydı ile alınan yaptırımlarına ilişkin veriler

Çalışanlarımız

Kimlik Bilgileriniz ((ad soyad, doğum tarihi, TCKN, Adres)

İletişim bilgileriniz (adres, e-posta adresi, telefon numarası)

Ehliyet Durumunuz

Sağlık Raporunuz

Fotoğrafınız

Özgeçmişiniz

Performans Durumunuz, Alınan Eğitimleriniz, Kanunen zorunlu olarak işlenmesi gereken bilgileriniz, İş Sırasındaki Yönetim Hakkı Kapsamında İşlenen MERT METAL Yönetmelikleri ve Kanun kapsamında işlenen verileriniz

İşyerine giriş çıkış kayıtlarınız

İşyerinde çalışmalarınızın yönetim hakkı kapsamında kamera kayıtlarının alınması kapsamında verilerinizin işlenmesi

Ziyaretçilerimiz

Kimlik Bilgisi ( Ad, Soyad, İmza)

Görsel Verileriniz

Fiziksel Mekan Güvenliği

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Kişisel verileriniz, kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuata uygun olarak aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir;

Genel Amaçlar:

  • Bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde sorun ve şikayetlerinizi çözümlemek ve gerektiğinde buna ilişkin olarak sizinle iletişime geçebilmek amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi,
  • Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, İş Kanunu ve diğer sair mevzuat çerçevesinde yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile bilgi güvenliği başta olmak üzere diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla kimlik, iletişim, fatura, alışveriş bilgilerinizi,
  • Sözleşmeden doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması amacıyla kimlik, iletişim, fatura, hizmet bilgileriniz
  • Şirketimizin tabi olduğu ulusal ve uluslararası sertifika, yükümlülük süreçlerinin yönetilmesi amacı ile,

İş İlişkisi Açısından

  • Çalışanlar ile iş sözleşmesinin kurulabilmesi ve gereğinin yerine getirilebilmesi, iş ilişkisinin ispatlanması,
  • Seyahat sigortalarının, uçak ve otel rezervasyonlarının yapılabilmesi, maaş banka hesaplarının açılabilmesi, zorunlu BES ödemeleri, sosyal güvenlik prim ödemelerinin yapılabilmesi,
  • İş ilişkisinin kurulması ve kurulabilmesi amacı ile
  • Firma kapsamında performans ölçümlerinizin yapılması, verimliliğin arttırılması amacı ile
  • İSG ve Genel Sağlık Mevzuatından kaynaklanan sebeplerle eğitimlerin yapılması ve Mevzuattan kaynaklı sebeplerle ilgili kuruluşlara bilgi verilmesi amacı ile

Ürün Satışlarımız Açısından

  • Satış sonrası operasyonel süreçlerin yerine getirilebilmesi amacıyla bilgilerinizi kaydetmek amacıyla kimlik, iletişim ve alışveriş bilgilerinizi,
  • Size ilişkin sistemimizde oluşturduğumuz kayıtların diğer müşterilere ilişkin kayıtlardan ayırt edilebilmesi, fatura ibraz etmeksizin satış sonrası operasyonel süreçlerden faydalanabilmenizi sağlamak amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi
  • Fatura düzenlenmesini talep etmeniz halinde fatura düzenlenebilmesi amacıyla kimlik ve fatura bilgilerinizi,
  • Ödemenizi kredi kartı ile yapmak istemeniz halinde ödemenin alınabilmesi amacıyla kredi kartı bilgileriniz (kredi kartı bilgileri kaydedilmeden ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır.)
  • Mevzuattan kaynaklanan saklama yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla kimlik ve fatura bilgilerinizi,
  • Satış süreçlerini geliştirmek açısından fuarlar ve çeşitli mecralarda ürün satışını arttırma çalışmaları kapsamında

Ürün veya Hizmet Satın Alımlarımız Açısından

  • Satın Alım sonrası operasyonel süreçlerin yerine getirilebilmesi amacıyla ilgili kişilerin bilgilerini kaydetmek amacıyla kimlik, iletişim bilgilerinizi,
  • Size ilişkin sistemimizde oluşturduğumuz kayıtların diğer müşterilere ilişkin kayıtlardan ayırt edilebilmesini sağlamak amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi
  • Mevzuattan kaynaklanan saklama yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla kimlik ve fatura bilgilerinizi,

Fiziksel Mekanlar açısından

  • Fiziksel Mekan Güvenliğini sağlamak için fabrikada ziyaretçilerin kimlik verileri ile görsel verileri İSG yönetmelikleri gereğince

Kamuya Açık Şirket olması açısından

  • Firmanın Kamuya açık şirket olması sebebi ile kap bildirimleri sırasında çalışan ve hissedar bilgileri paylaşılmaktadır.
  • Denetimler kapsamında hissedarlara ilişkin finansal bilgileri işliyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz MERT METAL tarafından; işe alımlar ve iş alım sonrası iş sözleşmesi kurulması ile beraber, fiziki konumlarda görsel cihazlar ve fiziksel formlar ile, giriş çıkış kayıtları kapsamında çalışanlara tanımlanmış olan kartlar ile, ürün satışları kapsamında ürün satış sözleşmeleri ve buna ilişkin süreçlerde, ürün satın alma ve hizmet alma süreçlerinde yapılan sözleşme ve buna ilişkin süreçlerde işlenmektedir.

MERT METAL olarak kişisel verilerinizi; Satış Ve Satın Alma süreçlerine ilişkin olarak “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması”, “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” ile “hakların tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin ve aktarmanın zorunlu olması hukuki sebebine”dayanarak;

İş İlişkisi Açısından “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması” “ hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” ile “ Kanunlarda açıkça yazılı olması” ve “ veri sorumlusunun meşru menfaati için veri işlemenin zorunlu olması sebeplerine dayanarak”;

Fiziksel Mekanlarda Güvenlik Kameraları ile kayıt yapılmasına ilişkin olarak “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve “hakların tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin ve aktarmanın zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak;

Genel amaçlarda ise “ hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” ile “ Kanunlarda açıkça yazılı olması” ve “ veri sorumlusunun meşru menfaati için veri işlemenin zorunlu olması sebeplerine dayanarak”;

Sağlık verileriniz ve yurtdışı menşeili sistemlerin kullanılması sebebi ile yurtdışına aktarım yapılan veriler ise “açık rızanıza” bağlı olarak işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILMASI

MERT METAL olarak kişisel verilerinizi;

  • Bilişim teknolojileri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. hizmetlerini almak, kişisel veri toplama süreçlerinde ürün ve hizmet desteği almak gibi amaçlarla yurtiçi ve yurtdışında bulunan iş ortakları ve hizmet sağlayıcılarıyla (veri tabanı, elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, danışmanlık, vb. hizmeti veren firmaları ile) veya yurtiçindeki iş ortaklarımızın sunucularının yurtdışında olması nedeniyle yurtdışı ile,
  • Ürün satışlarının ve diğer her türlü ürün taleplerinizin size gönderilmesi amacıyla lojistik hizmeti aldığımız iş ortaklarımızla,
  • Yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla bizden istenen bilgileri anılan bu kurum, kuruluş ve makamlara,
  • Site ve sistemlere ilişkin sunucularının yurt dışında yer alması sebebiyle kişisel verilerinizi yurtdışı ile
  • Ürünlerinize ilişkin hizmetlerde bulunan tedarikçilerimiz, iş ortaklarımız ile
  • Eğitimler alınması ve mevzuata uyum kapsamında çalıştığımız iş ortakları ile paylaşmaktayız.

HAKLARINIZ

Kanun’un 11. maddesi gereğince; bu Politikanın “İletişim” bölümünde yer alan yöntemlerle MERT METAL’e başvurarak,

  • Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel Verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel Verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurtiçinde veya yurtdışında Kişisel Verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel Verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde Kişisel Verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme
  • Kişisel Verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel Verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

İLETİŞİM

Başvurularınızı Veri Sorumlusu olarak  MERT METAL ‘ın söz konusu başvuru prosedürü için tahsis edilmiş olan e-posta adresine “kvkk@……………..com” Sistem üzerindeki kayıtlı e-postanızdan, veya MERT METAL’in aşağıda belirtilen adresine yazılı olarak iletebilirsiniz (İlgili talebin yasalar gereği belirli bir prosedürde yapılması gereken hallerde söz konusu prosedüre uyulması gerektiğini hatırlatmak isteriz.)

Adres:

Telefon:

ÇEREZ POLİTİKASI

MERT METAL olarak, web sitemizin kullanımını kolaylaştırmak ve sitemizin kullanımını kişiselleştirmek amacıyla çerezler, piksel etiketleri (“pikseller”) ve yerel saklama teknolojileri kullanmaktayız. Bu sayfanın, anılan teknolojilerin niçin kullanıldıklarını ve bunları kontrol etmeyi veya -tercihiniz bu yöndeyse- silmeyi anlamanıza yardımcı olmasını istiyoruz.
 

Çerez Nedir?

Müşterilere ve ziyaretçi web siteleri üzerinden ürün veya hizmet sunan neredeyse bütün firmalar, bu web sitelerinde çerezler kullanmaktadırlar. Sizlere daha iyi, hızlı ve güvenli bir alışveriş deneyimi yaşatmak ve ürün ve hizmetlerimizi sizlerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmek için, biz de çerezler kullanıyoruz. Çerez, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde cihazınıza (örneğin; bilgisayar veya cep telefonu) depolanan küçük bir metin dosyasıdır. Çerezler, bir web sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine iletir. Bu sayede web sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder. 

Çerezler Neden Kullanılır?

Bazı çerezler, daha önceki ziyaretlerinizde kullandığınız tercihlerin web sitesi tarafından hatırlanmasını sağlayarak, sonraki ziyaretlerinizin çok daha kullanıcı dostu ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmasını sağlar.

 

Çerezleri Kontrol Etme ve Silme

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Birçok tarayıcı çerezleri kontrol edebilmeniz için size çerezleri kabul etme veya reddetme, yalnızca belirli türdeki çerezleri kabul etme ya da bir web sitesi cihazınıza çerez depolamayı talep ettiğinde tarayıcı tarafından uyarılma seçeneği sunar. Aynı zamanda daha önce tarayıcınıza kaydedilmiş çerezlerin silinmesi de mümkündür. Çerezleri kontrol edilmesine veya silinmesine ilişkin işlemler kullandığınız tarayıcıya göre değişebilmektedir.

 

Kategori 1- Kesinlikle Gerekli Çerezler

Bu çerezler web sitesini dolaşımınız, web sitesinin güvenli alanlarına erişimin sağlanması ve izinlerin ortaya konulması için önemlidir. Bu çerezler olmadan, sitemizde bulunan alışveriş sepeti veya ödeme sayfası gibi talep ettiğiniz hizmetler sağlanamaz.

 

ÇEREZ

ÇEREZ’İN TANIMI

 

__cfduid

Güvenli ağ trafiğini yönetmektedir.

__sharethis_cookie_test__

Siteye girişte tarayıcının çerez uyumluluğu kontrol edilmektedir.

csrftoken

Siteler Arası İstek Sahtekarlığını ( CRSF) önlemektedir.

Kategori 2- “İstatistik’ Çerezleri

Bu çerezler, ziyaretçilerimizin web sitesini nasıl kullandıkları hakkında bilgi toplamaktadır. Örneğin, hangi ziyaretçilerin en sık gidecekleri sayfaları ve web sayfalarından hata mesajları alıp almadıklarını bilmemizi sağlar. Bu çerezler, bir ziyaretçiyi tanımlayan bilgileri değil anonim olarak bilgi toplama işlemi yapmaktadır.

ÇEREZ

ÇEREZ’İN TANIMI

_ga

Google Universal Analytics ile ilişkisi olan bir çerezdir. Bu çerez, istemci tanımlayıcısı olarak rastgele oluşturulmuş bir numara atayarak benzersiz kullanıcıları ayırmak için kullanılır. Sitelerin analiz raporları için ziyaretçi, oturum ve kampanya verilerini hesaplamak için kullanılır.

_gat

Google Universal Analytics ile ilişkilidir – yüksek trafik alanlarındaki verilerin toplanmasını sınırlar

_gid

24 saatlik bir kullanıcı analitiği depolaması yapmaktadır.

_hjid

İstatiksel anlamda kullanıcıya bir kimlik tanımlamaktadır

ajs_anonymous_id

Kullanıcı hareketlerini izlemektedir.

collect

Mobil cihaz hareketlerini takip etmekte olup, bu verileri Google Analytics ile paylaşmaktadır.

 

Kategori 3: Hedefleme / Reklam Çerezleri

Bu çerezler, reklamları sizinle ilgi alanlarınıza uygun olarak reklam kampanyasının etkinliğini ve reklam sayısını ölçmek için kullanılmaktadır. Genellikle web sitesi operatörünün izniyle reklam ağları tarafından yerleştirilirler. Ziyaret ettiğiniz web sitelerini hatırlayarak bu bilgileri 3. Kişi niteliğindeki reklam verenler gibi diğer kuruluşlarla paylaşılmaktadır. Çok sıklıkla çerezler hedefleme amacıyla diğer reklamların sitelerine link vermektedir. İş bu çerezler MERT METAL’in birinci parti işletici olduğu çerezler olmayıp, kullanıcıların daha önce verdiği izinler üzerinden hedefleme yapılmaktadır.

_asc, _auc, atrk.gif

Amazon firması Alexa tarafından analiz edilen ziyaretçi verisini analiz etmektedir. 

Fr, Fbp,tr

Facebook tarafından sağlanan çerezler olup, reklam amaçlı kullanılan çerezlerdir

Ads

Google Adwords çerezi olup ziyaretçi datası vermektedir.

lang

Site dilini hatırlayıcı nitelikte bir çerezdir.

__tld__

Kullanıcı tercihlerine göre reklamlama yapmaktadır

_hjIncludedInSample

Kullanıcının istatistiksel olarak bir sıralamada tutulmasını sağlamaktadır

ajs_user_id

Kullanıcı hareketlerine göre segmente etmektedir

ajs_group_properties

Kullanıcıları segmente ederek daha özel reklam sağlanmaktadır.

sc_timings

Kullanıcının hangi ürünleri incelediğini göstermektedir

Saklama Süresi

Çerezler, farklı süreler boyunca saklanmaktadır:

  • Oturum Çerezleri: Oturum Çerezleri sadece web sitemize yaptığınız ziyaret süresince saklanır, dolayısıyla web sitemizden birine veya bir tarayıcı oturumuna yaptığınız mevcut ziyaretiniz süresince Çerez kullanılır.
  • Kalıcı Çerezler: Kalıcı Çerezler, bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın sabit diskinde, web sitemize yaptığımız ziyaretlerin veya bir tarayıcı oturumunun ötesinde saklanır. Web sitemizi bir sonraki ziyaretinizde sizi tanımamıza ve web sitemizi kullanmanızın kolaylaştırılması mümkün kılınır.
  • Süreli Çerezler : Yerleştiren program tarafından tanımlanan ve süre ile sınırlı çerezler de bulunmaktadır.